home log på kontakt

Din krop er som en hestevogn med dig som vognstyrer

Vi antager, at dine celler vil gøre alt for dig. De vil endda gå i krig for dig, hvis de har tillid til dig.

Men forestil dig nu, at en af hestene, Lynfaxe, ikke har fuld tillid til dig og er bange for at gå gennem porten til dit slot. Det er så slemt, at hesten stejler og prøver at vende om, så snart den ser porten.

Det skaber uro i hele flokken: Nogle af hestene bliver ligeså bange som Lynfaxe, fordi han er bange. De stejler også og prøver at vende om. Vildt kaos! Hvad gør du?

Du har tre valgmuligheder:

1. Den opgivende løsning: Sælge alle hestene og købe en bil, eller:

2. Den aggressive løsning: Skyde de heste, der ville vende om og købe nogle andre, eller:

3. Den konstruktive løsning: Spænde Lynfaxe fra og fortsætte til fods med "oprøren" i et træktov, som aldrig må blive stramt, for Lynfaxe forstår kun kropssprog. Hans hjerne har kun en pattedyrshjerne, så han forstår ikke talesprog, men han kan se på det løse træktov, at du ikke er sur, og at I stadig er venner.

Alene det, at du tydelig tager ledelsen uden at være sur, beroliger Lynfaxe og får ham til at gå med hen mod porten. Men Rom blev ikke bygget på én dag, og når Lynfaxe bliver urolig igen, gør du noget, Lynfaxe aldrig selv havde turdet:

Du slipper træktovet (viser at du har tillid til ham) og går alene frem mod den farlige port, der engang klemte Lynfaxe fast. Du går endda helt hen til porten, klapper den OG GÅR INDENFOR!

Og allermest overraskende: Du kommer ud igen! I LIVE!!! Alt det ser Lynfaxe med sine egne øjne. PORTEN ER IKKE FARLIG. Problem solved, Og dog, måske går vi for hurtigt frem, for Lynfaxe var jo "kun" bange og ikke kronisk syg.

Det, vi ønsker, er at kunne behandle kroniske sygdomme med metoder som tillid og reduktion af irrationel frygt, men kan man det? Er der overhovedet en sammenhæng? Ja, det er der, som det fremgår af følgende video...


I begyndelsen viser manglende heling sig ved, at du får nogle småskavanker. Du dør ikke af dem, men de er irriterende, og de vil ikke bare forsvinde.

Efter nogen tid går du måske til lægen med problemerne, men de er sjældent alvorlige nok til, at han kan anbefale medicinering eller kirurgi. Som regel vil lægen som svar opfordre dig til at leve med dine småskavanker.

Nu læser du imidlertid denne tekst, som ser ud til at give et andet svar: At du kan få dine celler til at sætte fuld fart på helingen. Det, du kan gøre, er først at vinde deres tillid, så de tror på det, du efterfølgende vil vise dem: at der er ressourcer nok.

Bemærk, at de hjerneceller, du skal overbevise, er dem, der ellers slår alarm og sætter hele din krop på den anden ende. De hjerneceller er en del af dyrehjernen, Amygdala, som hverken kender til sund fornuft eller talesprog. Cellerne herfra reagerer lynhurtigt men kun på kropssprog og på en følelse af fare.

Det er ikke nok at sige det til dem, og prøve at forklare, at det var i gamle dage, at maden slap op i slutningen af vinteren. Det forstår de ikke, men de forstår, hvis du taler med en beroligende stemme og strigler dem, mens du gør det. Med hele dit kropssprog og nærvær skal du få dem til at føle, der er fred i alle retninger og rigeligt med ressourcer.

Målet er kort sagt at bringe optimismen i cellerne så højt op, at helingen kommer igang overalt i kroppen - på én gang

Men før vi går i gang med eksemplerne og får optimismen til at vokse, har jeg en tilståelse vedrørende stress. Stress laver ulykker på mere end én måde. Stress sender ikke kun kroppens ressourcer til de forkerte adresser. Stress får også kroppens stamceller til at arbejde hurtigere end godt er.

Stamceller er f.eks. leverceller, der ikke er blevet til leverceller endnu, men de har evnen at kopiere sig selv og lade kopierne blive til nye leverceller.

Det trick er stamceller de eneste, der kan, og det er der især brug for, når vi bliver stressede, for så dør vores almindelige celler hurtigere end normalt, og dermed stiger behovet for stamcellernes trick.

Der skal dublikeres nye celler hurtigt, for ellers dør alle. Stamcellerne skal med andre ord arbejde hurtigere, og det gør de loyalt. Der er imidlertid to problemer ved den løsning:

Problem #1 er, at der sker flere fejl, når der arbejdes hurtigere, især når arbejdet er kompliceret, og det er det: Når en stamcelle skal dublikere sig selv, er der milliarder af kemiske forbindelser, der skal kopieres fejlfrit. Der skal ikke meget til, før produktet - den nye celle - må opgives og smides på lossepladsen.

Her kommer så problem #2: Der er ofte tale om storskrald set i forhold til cellernes størrelse - storskrald, som er vanskelig at få ud af kroppen, så i praksis må cellerne tit beholde deres affald, selvom det ender med at blive deres død.

Hvis du har en kronisk sygdom, kan du prøve behandling med stamceller på det grå sundhedsmarked. Behandlingerne er dyre, og du kan du blive snydt, men det værste er, at det er ikke sikkert, det virker, for hvad skulle forhindre de nye celler i at dø ligesom de gamle, når de kommer ind i den samme krop?

Der er næppe nogen vej uden om: Du bliver nok nødt til at forbedre arbejdsklimaer for dine celler og sænke dit niveau af stress, før noget andet.

Heldigvis er det ofte både billigt og befriende at få fjernet et læs gammelt rodfæstet frygt, så lad os finde eksemplerne og optimismen frem igen...

Eksempel #1 på frygt som tit overses


Flokdyrets frygt for eksklusion

Mennesker er genialt udrustede til at klare sig, når vi kæmper i flok. Så kan vi klare både sabeltigre, mamutter og løver. Men vé den, der bliver udstødt af flokken. Blot tanken om, at det kunne ske, må have været yderst stressende for stenaldermanden m/k.

I dag er det knap så farligt, men frygt kan nedarves, og det ligger stadig dybt i os, at vi må pleje vores netværk, hvis vi vil overleve. Hvis nogen skulle være i tvivl, kan man blot se alt det, der gøres for at få likes, venner og følgere på de sociale medier.

Faktisk ser det ud til, at frygten stiger i takt med, at familien og vennerne flytter længere og længere væk fra hinanden i en global verden.

At være med i et godt netværk eller fællesskab er ellers tæt på at være det mest effektive, gratis og nærmest ubrydelige panser mod mange former for sygdomme. Se nedenstående video om en lille by i USA, der gik fri af de hjerteproblemer og andre kroniske sygdomme i 1950'erne og 1960'erne (indtil ballonudvidelser blev opfundet). Du har set lidt af video'en tidligere, men her er flere vigtige detaljer, herunder en forklaring på, hvorfor byen ikke blev ved med at gå fri af kroniske sygdomme)Denne mere fuldstændige video viser, at forskellige betingelser skal være til stede, hvis man ønsker et fællesskab for livet. For det første er det centalt for sammenholdet, at man hjælper hinanden, og dette forudsætter tit og ofte, at man bor i samme nabolag.

Det nytter ikke, at alle vennerne bor på den anden side af kloden, og det dur heller ikke at alle er på cirka samme alder, for så vil de, der lever længst, til slut opleve at alle vennerne er døde. Trist. For at undgå det, skal vennerne ikke kun bo i nærheden, de skal også have forskellig alder.

Dette er - sorry - to nye praktiske betingelser, som kommer oveni de to betingelser, som blev omtalt i introduktionen: Lederen af fællesskabet skal være et et givende menneske, og det samme skal det store flertal af deltagere.

Den gode nyhed - og grunden til, at jeg først nævner dem nu - er imidlertid, at de to nye betingelser er nemme at opfylde, hvis man blot tænker omvendt af den sædvanlige tankegang: At man kan finde venner og skabe fællesfølelse blandt mange af de mennesker, der allerede bor tæt på én - i stedet for at drømme håbløse drømme om, at ens nuværende venner ville flytte.

Den nye løsning, hvor du kan få både landsbyens tryghed og storbyens frihed, bygger blandt andet på at bruge Facebook og andre sociale medier til at sortere i deres hærskarer af overfladiske "venskaber". Hvis du er interesseret i at hjælpe, kan du få tilbud om en uddannelse til leder, hvorefter du får tildelt et område, hvor du kan udføre planen og få del i indtægterne fra dit område. Alt med støtte fra hovedkontoret. På stormøderne vender vi tilbage til den konkrete måde at gøre det på. Her går vi videre med...

Eksempel #2 på frygt som tit overses


Om efteråret begynder Solen at miste sin kraft. Det betyder blandt andet, at hudens produktion af Vitamin D3, som kræver sollys, går ned. Vitaminet forsvinder stort set fra blodbanen, og det advarer hele kroppen om, at sommeren er ved at være forbi. Nu skal vi snart gå ned i aktivitet og spare på ressourcerne, så vi kan komme godt gennem vinteren. Jamen, hov, vi kommer jo altid godt gennem vinteren. Vi har opfundet en hel vifte af metoder, så vi kan opbevare de fleste fødevarer på lagre udenfor kroppen i lang tid.

Men hvad ved vores amygdalia om det, der foregår udenfor kroppen? Amygdalia kender ikke noget til nogen fyldte lagre, så den reagerer, som den plejer med at sætte kroppen i alarmberedskab, hvor blandt andet heling bliver udskudt. Vi kan hermed indlemme Vitamin D3-mangel i kredsen af faktorer, der skaber unødig frygt i kroppen.

Foruden Vitamin D3, er der også grund til at holde øje med niveauet af vitaminerne B1 (bedst som varianterne TTFD eller Sulbutamine), B12, E (som Tocotrienoler) og K2 (som MK-7 varianten i en blanding af under-varianterne alpa, beta, gamma og delta), mineralerne magnesium (som magnesiumcitrat), Zink, Selén, Jern og Boron samt fedtsyrerne Omega 3 og 6. Man bør iøvrigt undgå at indtage følgende kombinationer samtidig: D3-K2, D3-E og Magnesium-Zink. I disse kombimationer binder de to tilskud sig til himanden, så deres virkning på kroppen går delvist tabt (dette er ny viden, og man ser stadig mange tilbud på tabletter med en blanding af især D3-K2).

Eksempel #3 på frygt som tit overses


Ubalance mellem syre- og basedannende madvarer Surhedsgraden, som også benævnes pH-værdien, skal holde sig indenfor særdeles snævre tolerancer, hvis man ikke skal dø en hurtig død. Derfor er det hjernens måske vigtigste opgave at opretholde balancen mellem syre og base, og den er blevet så god til det, at vi dårligt mærker, at de fleste af os er i livsfare, når vi f.eks. spiser en bøf, der er super-syredannende.

Det eneste, vi mærker, er som regel en vis træthed, fordi det kan koste nyrerne megen energi at skaffe sig af med det syreoverskud, der ofte er i kosten.

I vores tankeløshed kommer vi tit til at overbelaste vores energi-ressourcer, selvom det er let at undgå.

Eksempel #4 på frygt som tit overses


Indre kamp for den frie vilje versus instinkter

Eksempel #5 på frygt som tit overses


Traumer fra forældre

Eksempel #6 på frygt som tit overses


Arbejde som ikke passer til ens natur

Eksempel #7 på frygt som tit overses


For lavt eller for højt selvværd

Eksempel #8 på frygt som tit overses


Iltmangel

Eksempel #9 på frygt som tit overses


Andre kilder til frygt

Metode: de lavest hængende frugter plukkes først


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reptilhjernen (den ældste del af hjernen), som fungerer - FOR ENHVER PRIS. Det betyder, at denne balance i løbet af udviklingen Kroppen kan håndtere en sådan ubalance, men prisen i form af energi, kan være ødelæggende høj), giftstoffer i luften, vandet og kosten, svagt socialt netværk (hvis alle er enten døde eller bor langt væk), dårlige boligforhold. Fejl i de to kategorier er som regel til at håndtere, men hvis klienten begår et større eller mindre antal af disse synder så ofte og så groft, at ingen tvivler på, at årsagen til sygdommen ligger her. Man kan nu gå videre til at hjælpe klienten til nye vaner, som gør klienten rask, hvis diagnosen var rigtig. Erfaringsmæssigt sker det imidlertid af og til, at klienten ikke bliver rask. Det kan skyldes at antallet af synder var for stort - flere end to er ofte for meget, hvis klienten ikke skal føle sig overvældet. Hvis det er tilfældet kan man prøve at zoome ind på de synder, der er de mest alvorlige! Hvis det heller ikke hjælper kan det være, fordi der er en årsag til din sygdom, som hverken du eller din rådgiver kender. I så fald er det bedste forslag at kontakte vores netværk, hvor vi samler på lidet kendte mulige årsager til stress og dermed også til kroniske sygdomme. Det sker f.eks. ganske tit, at amygdala der er den del af pattedyrshjernen som er på vagt og sætter gang i vores frygtreaktion, hvis den opdager en trussel. For 12.000 år siden var der mange situationer, som var reelt farlige, og vi havde god brug for at reagere hurtigt og uden at tænke. Det er der ikke så meget brug for i dag, men det er svært at forklare en hest, at den ikke længere behøver være bange for en port, som klemte dens hale fast for 10 år siden, eller for 10.000 år siden. Amygdala forstår ikke ord - en hest har ikke noget talesprog - så du må første vinde dens tillid, så den tør tro på: A) at du vil den det godt og B) hverken er dum eller sindssyg, når du går hen til den farlige port OG ENDDA KLAPPER DEN. Når du først har tilliden, er det nemt at befri en medskabning for angst. godt kan slappe af, for en dyrehjerne de farer, som bliver rædselsslagen af akut dødsangst, som vi ikke mærker, fordi vores moderne Neo Cortex ved at det ikke er noget at være bange for. Neo Cortex kan sagtens slappe af selvom resten af kropen er ved at dø af skræk. Som eksempler, der nok vil overraske dig, kan nævnes: De fleste er klar over, at det er godt for helbredet at have et socialt netværk, men de færreste ved, hvor afgørende det er: det kan .... Det er også kun de færreste, der tænker over, at magien kun virker, hvis man bor i samme nabolag, og at man skal være på bølgelængde. Vitamin D3 og K2 i store - kæmpe - doser. Jorden drejer rundt med ca 1.600 km i timen, men hvem tænker på at sidde i kørselsretningen? Den følelse det giver, er, at blive trukket afsted i den forkerte retning. Kender du den følelse? Så skynd dig at bygge et hus med indgangen, din seng, dit skrivebord, dit spisebord, din sofagruppe, dit badekar - alt mod øst man er for lidt givende

Fællesskabets betydning

Fællesskabets betydningGrundlæggende filosofi for sundhed del 1: Fællesskabets betydning

Grundlæggende filosofi for sundhed del 2: Tillidsbaseret sundhed: Lyt til kroppen og hav tillid til den. Problemet er blot, at den dyriske del af hjernen kommunikerer på et sprog, mennesker ikke forstår.

Grundlæggende filosofi for sundhed del 3: At "healing is woltage" jf bog af samme titel af Jerry Tarrant. Hvis kroppen har en høj elektrisk energiproduktion, kan cellerne klare det meste.

Grundlæggende filosofi for sundhed del 4: At finde og behandle den egentlige årsag til kronisk sygdom. Den egentlige årsag er ofte, at kroppen mangler noget, den skal bruge, eller har for meget af noget, den skal bruge energi for at slippe af med. Hvis det er tilfældet vil sygdom manifesterer sig der, hvor (arve-)kæden er svagest. Konsekvensen heraf er, at lægeverden har kastet sig over genterapi som det store dyr i Åbenbaringen, men genterapi er svær at gøre operationel. Det lykkes kun sjældent, og selv da har man næppe kureret sygdommen, men kan blot vente og se på, at patienten får en helt ny sygdom, som man så kan give genterapi. Igen uden det store håb om helbredelse.

 

 

Bliv nysgerrigt støttemedlem


Fordele:
  • Uforpligtende
  • nyhedsbrev 2-4 gange årligt
  • Invitation til alle events
  • App, hvor du kan give og modtage hjælp fra medlemmer i din nærhed
  • Støtte til sagen
Pris: kr 100 årligt
Tilmelding: skema på vej
Andre medlemsformer: Klik her, link på vej

 

Video 2:
Den store TAO


 

Video 3:
Den bedste læge

 

 

Hjælp til dig,
hvis du er syg

Bøger og websites om effektive behandlingformer.

Det er sjældent effektivt kun at behandle kroppen eller kun sindet. Effektive behandlinger er som regel kendetegnet ved at omfatte såvel sind som krop.

Gratis orienterede webinarer og seminarer (links på vej)

On-line kurser (links på vej)

Sundhedsmøder (links på vej)

Sundhedsmøder har typisk 4-8 deltagere med ensartede lidelser. Møderne er erfaringsmæssigt særdeles effektive, og alle går hjem med en individuel behandlingsplan. Prisen er typisk kun en brøkdel af prisen på 100% individuel konsultation

Find sundhedsmøder, gå til mødestedet og opret en søgning.

Individuel konsultation (links på vej)

Find din læge eller naturbehandler, gå til mødestedet og opret en søgning.

 

Hjælp til dig,
der vil hjælpe andre

Hjælp din familie: Kurser for private

Alle mini-kurser reducerer frygt/stress og er dermed forebyggende Kususbeskrivelser >>>

 

Hjælp dine patienter: Kurser for læger, sygeplejersker og naturbehandlere (links på vej)

Kursus 1, østens metoder: Ayur-veda er Indiens traditionelle sundhedssystem fra en tid, hvor man må formode, at hele samfund var baseret på tillid. Ayur-veda er i alt fald uden sidestykke verdens mest omfattende sundhedssystem, der er baseret på naturlige forebyggelses- og behandlingsformer, som virker uden at være aggressive. Kurset gør dig til Lægeeksamineret Ayurvedisk Sundhedsvejleder. (links på vej)

Kursus 2, vestens metoder: EECP, trykkammer, sauna, aromaterapi, etc. (links på vej)

 

 

 
.

 

...

MENU
TopSlide out panel nr 7 for testimonials.

Dette panel dukker automatisk op efter præcis to minutter på denne kursusside

Indhold på vej

TopSlide out panel nr 8 for testimonials.

Dette panel dukker automatisk op efter præcis fire minutter på denne side

Indhold på vej